• Nieuwe ERP omgeving voor Robin Radar

  Momenteel zijn wij bij Neobis bezig met de implementatie van de nieuwe ERP omgeving bij Robin Radar. Deze ERP omgeving wordt gerealiseerd met de open source bedrijfssoftware van Odoo. Het doel is om begin 2019 live te gaan met Odoo, versie 11.

  Waar staat ROBIN Radar voor?

  ROBIN is in het vliegverkeer de afkorting van Radar Observation of Bird Intensity.

  Botsingen tussen vliegtuigen en vogels veroorzaken wereldwijd jaarlijks naar schatting tussen de 5 en 10 miljard US$ schade. De afgelopen tien jaar is het aantal vogelaanvaringen met 50% toegenomen en in sommige gevallen zijn het zonder twijfel vogels geweest die uiteindelijk een fataal vliegtuigongeluk hebben veroorzaakt. Veel van die schade ontstaat bij het landen en opstijgen, op en bij vliegvelden dus.

  TNO heeft eind jaren 80 het succesvolle ROBIN (Radar Observation of Bird Intensity) ontwikkeld voor de Koninklijke Luchtmacht, een near real-time-monitorsysteem voor vliegbewegingen door vogels boven Nederland. Inmiddels werkt TNO aan de derde versie van ROBIN, waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste ontwikkelingen in de techniek. ROBIN identificeert vogelzwermen in de signalen van grote radarsystemen. Met deze informatie kunnen luchtmachtpiloten tijdig worden gewaarschuwd bij het landen en opstijgen. Door jaren van observatie van de vogeltrek met ROBIN was het tevens mogelijk een beter inzicht te krijgen in het vogeltrekgedrag. Dit had ook weer een gunstige invloed op de mogelijkheid botsingen met vogels te voorkomen en daarmee op de vliegveiligheid. Dit doen ze met name met behulp van Radars en Drones om zo te zorgen dat de natuur en de mensen in harmonie met elkaar leven.

  Inmiddels is ROBIN afgesplitst van TNO en gaat nu als zelfstandig bedrijf deze technologie wereldwijd aanbieden. Bron https://nl.wikipedia.org/wiki/ROBIN_(radarsysteem)

  Waarom Odoo & Neobis?

  Robin Radar heeft voor Odoo gekozen vanwege de innovatieve mogelijkheden en  heeft voor Neobis als implementatiepartner gekozen vanwege onze expertise op het gebied van Prince2 gecombineerd met Agile.

  Odoo functionaliteiten

  Bij Robin Radar gebruiken ze de volgende functionaliteiten:

  • Finance,
  • CRM,
  • Productie,
  • Logistiek,
  • Tijdregistratie
  • Neobis module Onderhanden werk: waarbij tijdens een project bepaalt kan worden wat de stand van zaken is. Op basis van voorcalculatie/nacalculatie en reports.

  Partnership

  Met deze bijzondere samenwerking gaan Robin Radar en Neobis een duurzame partnership. Waarbij Robin Radar met Odoo de toekomst doelstellingen gaat realiseren.

 • Meet Odoo v12

  Meet Odoo 12 – New Features & Possibilities.

 • Odoo Experience 2018 – From CAD File to Odoo Sales & Production Order

  Odoo Experience 2018 – From CAD File to Odoo Sales & Production Order
  For those who missed our talk. Curious about our ETO solution, watch the video. Do you want to know more? The coffee is ready.

  boot

 • West, Neobis en Nimbus360 bundelen hun krachten!

   

  West, Neobis en Nimbus360 bundelen hun krachten.

  West IT Solutions en Nimbus360 (voorheen West Hosting) zijn onlangs van eigenaar gewisseld. Mark van Deursen, de directeur/eigenaar van Neobis, en sinds oktober 2016 technisch directeur bij West, heeft de aandelen van West en Nimbus overgenomen en is daarmee inmiddels directeur/eigenaar van alle drie genoemde ondernemingen. De organisatienaam van de nieuwe groep is Impulsum Group.

  Communicatie
  Dezelfde contactpersonen | Een nieuwe groepsnaam

  Bent u klant bij een van onze organisaties, dan blijft dit zo en blijft u met dezelfde mensen in gesprek. Wel zullen wij u in het vervolg vanuit Impulsum Group informeren met een gezamenlijke nieuwsbrief. Zo blijft u voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen, projecten en innovaties binnen onze totale organisatie.

  Lees hier het gehele persbericht

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? De koffie staat klaar.

   

   

 • OCA sprint Louvain-La-Neuve support by Neobis

  Neobis – The Odoo Company implementeert bedrijfssoftware die wordt ingezet voor het optimaliseren van MKB bedrijfsprocessen. Hiervoor maken wij gebruik van de open source ERP software van Odoo. Odoo heeft zich al wereldwijd bewezen met een grote actieve community, de Odoo Community Association (OCA) waardoor kennis en ervaring wordt geborgd.

  Zo wordt er op 1 en 2 oktober te België, een uitgebreide OCA Code Sprint georganiseerd. Hier komen ruim 140 Odoo-developers/consultants bij elkaar voorafgaand aan de Odoo Experience 2018.

  De OCA Code Sprints geven Odoo-developers/consultants over de hele wereld de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en samen te werken om Odoo en de OCA te verbeteren. Neobis is ook aanwezig tijdens deze code sprints. De deelnemers richten zich hierbij op migraties van bestaande OCA-modules naar 11.0 of introductie van nieuwe modules.

  Door onze deelname aan dit event ontwikkelen wij ons verder op het gebied van Odoo en de OCA. Deze kennis zetten wij in bij onze klanten bij het automatiseren en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Benieuwd wat Neobis – The Odoo Company, dé innovatie voor het MKB voor uw organisatie kan betekenen? De koffie staat klaar!