• IT FIRST vernieuwd haar ERP omgeving met Odoo

  ICT dienstverlener IT FIRST is 2018 van start gegaan met een geheel vernieuwde ERP omgeving op basis van Odoo ERP, dat is geïmplementeerd door West IT Solutions. Het vorige back-end systeem voldeed niet meer aan de eisen. “Het vorige systeem was niet meer geschikt voor een organisatie van onze grootte. We liepen tegen bepaalde beperkingen aan op het gebied van het aantal producten dat wij beschikbaar stellen aan onze klanten,” vertelt Pre-Sales Consultant Matthijs Albrecht hierover.

  Zoektocht naar een nieuwe back-end oplossing
  Om die reden is IT FIRST op zoek gegaan naar een IT bedrijfsomgeving die voldoet aan de huidige ontwikkelingen én modulair is in gebruik om mee te kunnen blijven bewegen met de wensen uit de markt. De verschillende software oplossingen waarnaar is gekeken zijn Microsoft Dynamics en Odoo. Als snel bleek dat Odoo prima invulling kon geven aan alle wensen van IT First. Odoo bevat alle gewenste functionaliteit en is daarbinnen ook nog eens op maat aanpasbaar. “En ook de initiële kosten bleken een stuk lager dan de andere oplossing waar we naar hebben gekeken,” aldus Matthijs.

  Alle functionaliteiten aanwezig in Odoo ERP
  De omgeving bevat een CRM systeem, een webshop, ERP functionaliteit én een bestelsysteem. Ook is er een OCI-koppeling naar de klanten gerealiseerd, waarmee de klanten hun orders automatisch kunnen plaatsen. En het systeem is in staat om UBL facturen te genereren zodat de klanten deze automatisch kunnen boeken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de OCI koppeling en de ontwikkeling van een nieuwe website en e-commerce platform. In de volgende fase wordt de EDI koppeling opgepakt. Hiermee kunnen automatisch orders worden verzonden naar haar leveranciers, een proces dat op dit moment nog handmatig verloopt.

  Geslaagd project
  Volgens Matthijs beschouwd IT First het project als geslaagd. Ze zijn erg enthousiast over het traject met West IT Solutions en de inmiddels opgeleverde functionaliteit. “Wij zijn heel tevreden over West IT Solutions en de samenwerking tijdens het project. Dit is met name te danken aan de samenwerking met de Business Consultant. Doordat daar zoveel kennis aanwezig is van Odoo en bedrijfsprocessen is hij in staat zeer snel en adequaat te schakelen. Wij krijgen direct terugkoppeling op al onze vragen en men komt meteen in actie wanneer dit nodig is. Dit is voor ons van grote toegevoegde waarde geweest tijdens het project.”

  Wil je meer weten over de nieuwe back-office omgeving van IT First en op welke wijze zij deze inzetten? Lees dan het hele interview met Matthijs Albrecht in de klantcase.

 • Volgende stap in aanbod van bedrijfssoftware-oplossingen Neobis en West

  Na de samenvoeging van de bedrijfsactiviteiten van Neobis IT & Management Consulting en West IT Solutions op 1 oktober 2016, zetten West en Neobis nu een volgende stap in het versterken van hun propositie in het aanbod van bedrijfssoftware oplossingen. Alle werkzaamheden op het gebied van ERP worden vanaf 1 april 2018 gefaseerd ondergebracht onder Neobis ICT Dienstverlening en uitgevoerd vanuit Delft, Rotterdam en Breda.

  Alle aanwezige kennis en expertise gebundeld
  “Neobis is al sinds 2004 actief in de markt van open bedrijfssoftware en biedt sinds die tijd een volwaardig portfolio van bedrijfsapplicaties aan, met name aan de bovenkant van het MKB,” vertelt Mark van Deursen, directeur van West IT Solutions én Neobis. “Door de samenvoeging van de bedrijfsactiviteiten van Neobis en West sinds 2016 zijn er grote stappen gezet in kennisuitwisseling en ontwikkeling op het gebied van het slimmer maken van bedrijfssoftware door middel van het inzetten van business intelligence en Data Science. Hiermee kunnen wij onze klanten niet alleen de meest optimale oplossing voor het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen geven, maar deze ook nog van specifieke intelligentie voorzien. Hiermee kan precies die output uit de bedrijfsdata worden gehaald, waarmee inzichten verkregen worden waarmee slimmer op deze data kan worden gestuurd.”

  De volgende stap in het optimaal bedienen van de klant
  Door deze ontwikkeling is de organisatie aan de volgende stap toe. Het goede van beide bedrijven wordt nu samengebracht in een team van specialisten die onder de pet van Neobis de MKB markt optimaal bedient op het gebied van ERP oplossingen.

  Neobis richt zich op het optimaliseren van bedrijfsprocessen voor de MKB markt, met behulp van gerenommeerde en alom bewezen softwareoplossingen. Dit zijn oplossingen als Odoo, voor het inrichten van een solide ERP en CRM omgeving, Alfresco DMS, voor het beheren van documenten en Pentaho BI, voor het samenvoegen van alle data tot slimme informatie waarmee inzichten verkregen kunnen worden en sturing kan worden gegeven aan de organisatie gestoeld op deze gegevens.

  Nieuwe bedrijfsstructuur, nieuwe vestiging
  Door deze nieuwe organisatiestructuur is er voor gekozen om de uitvoering van deze activiteiten niet alleen vanuit Delft en Rotterdam te laten plaatsvinden, maar ook vanuit onze nieuwe locatie in Breda. “Dus dichter bij de klant,” aldus Van Deursen.

  Wilt u meer weten over onze oplossingen voor slimme bedrijfssoftware voor uw organisatie of bent u benieuwd naar ons nieuwe team of pand? Laat het ons weten via info@neobis.nl of bel ons op 015 219 1600. Wij ontvangen u graag!

   

 • Team bij West verder uitgebreid

  Het team van specialisten bij West IT Solutions blijft maar groeien. Waar we aan het begin van dit jaar Wouter Eekhout al aan u hebben mogen voorstellen als onze nieuwste Technical Consultant, mogen wij deze maand zelfs vier nieuwe collega’s welkom heten. Margot Lindeman versterkt ons kantoor in Delft als management assistente. Tim van den Bersselaar, Thijs van Oers en Ferry Bouwens zullen zich vanuit onze vestiging in Breda sterk maken voor onze bedrijfssoftware oplossingen onder de vlag van Neobis, dat sinds deze maand als zustermaatschappij van West IT Solutions onderdeel uitmaakt van onze groep.

  Zij stellen zich graag aan u voor!

  Margot Lindeman
  Sinds een aantal weken ben ik werkzaam bij West en versterk ik het team in de functie van managementassistente. Ik heb een facilitaire achtergrond en de afgelopen 23 jaar met veel plezier diverse coördinerende rollen vervuld bij ING en NN binnen het facility management. Ontzorgen, samenwerken, sociaal en gedreven zijn kenmerkend voor mij. Ik wil graag mijn achtergrond en ervaring inzetten om invulling te geven aan de ambitie van West. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan koken, wandelen, tennissen en reizen naar mooie bestemmingen.

  Ik kijk uit naar onze samenwerking!

  Margot is inmiddels al behoorlijk wegwijs in de organisatie en heeft zich al aardig tot een spil in het web weten neer te zetten. Wij zijn dan ook erg blij met de ondersteuning van Margot en wensen haar veel plezier in ons team.

  Tim van den Bersselaar
  Ik ben Tim van den Bersselaar, en woon met mijn gezin in het pittoreske Udenhout. Ik sta in mijn omgeving bekent om mijn passie, drive, en streven om samen doelen te bereiken. Dit alles komt samen met mijn passie voor het Open Source gedachtegoed. De laatste jaren ben ik vooral actief met Odoo. Bij Neobis zal ik mij met name bezig houden met Account- en relatiemanagement en het bieden van Support aan onze klanten.

  Thijs van Oers
  Mijn naam is Thijs van Oers. Ik ben getrouwd en woon in een mooi klein dorpje in Zeeland. De afgelopen jaren heb ik bij diverse software bedrijven gewerkt waarbij bij allen de focus lag op bedrijfssoftware implementaties en ERP systemen. Ik ga met veel enthousiasme bij Neobis aan de slag als Odoo consultant.

  Ferry Bouwens
  Ik ben Ferry. Samen met mijn kinderen en vrouw woon ik in Breda, 10 minuten lopen van de Grote Markt en 5 minuten van het Neobis kantoor. Ik heb al veel ervaring mogen opdoen binnen de IT wereld. Als Application Manager, Project Manager en als (Sales-) consultant. Mijn passie ligt met name bij Project Management en heb dit inmiddels ook al voor meerdere werkgevers voor mijn rekening mogen nemen. En nu ook als Account- en Projectmanager voor Neobis, dat zich nu als zusterorganisatie van West IT Solutions weer sterk zal maken voor bedrijfssoftware oplossingen.

  Deze heren zullen ons Odoo team vanuit de vestiging in Breda versterken, naast de collega’s die zich vanuit Delft met onze Odoo projecten bezighouden. Wij kijken dan ook uit om met elkaar veel uitdagende projecten uit te mogen voeren en mooie resultaten neer te zetten!

 • Neobis levert SuiteCRM

  We hebben vandaag tijdens het Exact Live Event aangekondigd dat we onze CRM activiteiten zullen uitbreiden met de levering van SuiteCRM. Deze Open Source oplossing wordt ingezet voor onze klanten die zich primair willen richten op het doorgronden van klant- en partnerrelaties en het verbeteren van de communicatie rondom sales en marketing.

  In de afgelopen periode hebben we onze consultants en ontwikkelaars opgeleid om onze klanten van A tot Z te begeleiden tijdens de implementatie van SuiteCRM.

  Mocht u vragen hebben over SuiteCRM of over onze diensten neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 • Neobis slaat een nieuwe weg in

  Per 1 oktober zijn onze ERP projecten ondergebracht bij West IT Solutions in Delft en zullen wij ons voornamelijk concentreren op CRM implementaties. In de afgelopen maanden zijn wij achter de schermen druk geweest met de transitie; onze consultants zijn bijgeschoold, ons development team is uitgebreid met een aantal nieuwe ‘PHP-ers’ en onze interne (ontwikkel)processen zijn afgestemd op de toekomst. Om dit heugelijke feit te vieren hebben we al onze klanten op een overheerlijke taart getrakteerd.

  Binnenkort komen we met meer details!