Ubuntu Cloudcomputing

De naam van de service is Ubuntu One. De dienst is nog volop in ontwikkeling, maar zou klaar zijn voor gebruik in oktober, wanneer Ubuntu 9.10 wordt gelanceerd. Maandag begon Canonical leden van de Ubuntu-community uit te nodigen om mee te doen aan een gesloten testomgeving.
Ubuntu One zal strakke desktop-integratie ondersteunen. Met dat doel wordt client-software gebouwd waarmee de dienst een naadloos deel van de desktopervaring zal zijn. Momenteel is de software beschikbaar voor bèta-testers in een Ubuntu Personal Package Archive (PPA) dat wordt gehost op Launchpad. De broncode wordt binnenkort vrijgegeven onder een vrije licentie. Deze code is naar verluidt ook bruikbaar op andere Linux-distributies.
Het belangrijkste kenmerk van Ubuntu One is bestandssynchronisatie. De client-software maakt een Ubuntu One-folder in de homedirectory van de gebruiker. De inhoud van deze folder blijft gesynchroniseerd over verschillende computers heen. De software detecteert wanneer software wordt aangepast op het lokale bestandssysteem en uploadt de veranderingen naar de webservice, die de data vervolgens doorzet naar de rest van de computers.

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag? Stuur ons een mail en we komen spoedig bij je terug.

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt